.Laatste: 2023-11-10
Onderwerpen
Vijf keer per jaar, (tweede vrijdag van februari, april, juni, september en november) op vrijdagmiddag van 17.00 tot 19.00 uur is iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Arnhem, welkom in de Historische Herberg. Er zijn korte presentaties over "actuele" historische zaken en iedereen die iets te melden heeft over zijn historische activiteit krijgt twee minuten spreektijd op de "zeepkist". Verder is er een drankje, een broodje en een kop soep (voor eigen rekening).
De toegang is gratis.

Kijk in het archief of klik hier voor het Mailformulier:

Volgende Herberg staat gepland
op 2024-02-09

Er worden tijdens de herberg video-opnames gemaakt voor deze website. Met het bijwonen van de herberg gaat u daarom akkoord dat u in deze video’s te zien zult zijn.
Herberg 10 november 2023
De Historische Herberg is op vrijdag 10 november, van 17.00 tot 19.00 uur in wijkcentrum De Lommerd, Spijkerstraat 185a. Bezoekers kunnen tijdens de "zeepkistmeldpunten" een korte culturele mededeling doen. Drankjes en hapjes zijn er natuurlijk, tegen betaling, ook. Let op: parkeren is lastig direct bij De Lommerd. Op tien minuten loopafstand zijn de parkeergarages Musis en Velperpoort. kop231110


1 Filmweek Arnhem
Arnhem was tussen 1955 en 1983 met de Filmweek Arnhem elk jaar twee weken het kloppende filmhart van de wereld. De stad kon moeiteloos de concurrentie aan met de filmfestivals in Cannes en Berlijn. Over de Filmweek en de rol van de Rembrandtbioscoop stelde vormgever, film- en theatermaker Jonas de Witte dit jaar de tijdelijke expositie, "Façade Rembrandt Theater", samen. Aan de hand van uniek materiaal zal hij specifiek ingaan op de geschiedenis van de Filmweek.

2 Arnhemse Bioscopenquiz
Arnhemse Bioscopenquiz Focus-Filmtheatermedewerker Kim van der Werff presenteert de Grote Arnhemse Bioscopenquiz waarbij tal van (verdwenen) Arnhemse filmtheaters de revue passeren. Wie kent ze nog: Corso, Palace, Saskia, Studio A, enz.? Voor de winnaar is een filmprijs weggelegd.

3 Boekpresentatie Spijkerportretten
Historicus Stef Ketelaar houdt tot slot zijn nieuwste boek Spijkerportretten ten doop. Aan de hand van vijftien persoonsbiografieën schetst het boek een portret van het Spijkerkwartier zelf. Tal van "grootheden" blijken een band te hebben met deze spraakmakende wijk. Zo hebben Nobelprijswinnaar Hendrik Lorentz, filmster Audrey Hepburn, schrijver en kunstenaar Jan Cremer en rockartiest Herman Brood een plaats gekregen in het boek. Maar ook plaatselijke "typische" Spijkerkwartierbewoners laten hun licht schijnen op de wijk. Het eerste boekexemplaar zal aan wijkwethouder Bob Roelofs worden aangeboden.

4 De 5 minuten van Egbert Bouwhuis 002
Elke herberg zal Egbert Bouwhuis een korte column houden over historische punten in het Spijkerkwartier.

Werkgroep Historische Herberg Arnhem